فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دفتر نتانیاهو: جایزۀ صلح نوبل را به ترامپ بدهید + عکس پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است | درخواست نتانیاهو از روسیه درباره ایران پوتین از علی‌اف عذرخواهی کرد سوءتغذیه شدید بیش از ۵۴,۶۰۰ کودک در غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اسرائیل: آتش‌بس در غزه ۲۴ ساعت پس از تایید، اجرا می‌شود آمریکا ۲۹ نهاد مرتبط با ایران در کشور‌های مختلف را تحریم کرد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) علی آبادی: تکمیل آبرسانی به غرب سمنان انجام می شود آیت‌الله علم‌الهدی: مراسم اعتکاف، حرکت عظیمی در جهت تربیت دینی نسل جوان است ایروان: «کریدور زنگزور» در خاک ارمنستان وجود نداشته و نخواهد داشت آیا ایران با دولت کنونی آمریکا مذاکرات را ادامه خواهد داد؟ رئیس جمهوی لبنان از توافق آتش بس غزه استقبال کرد
سرخط خبرها

استیضاح ۵ وزیر در دستورکار مجلس

  • کد خبر: ۱۱۴۴۱۵
  • ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۸
استیضاح ۵ وزیر در دستورکار مجلس
مجلس یازدهم اگرچه رویکرد سیاسی نزدیکی به دولت داشت؛ اما اعضای پارلمان همیشه تأکید داشتند که این رویکرد نزدیک باعث نمی‌شود تا مجلس از وظایف نظارتی خود کوتاهی کند. حالا به نظر می‌رسد مجلس اولین گام‌های نظارتی خود را برداشته است و قصد دارد استیضاح تعدادی از وزرا را کلید بزند.

عرب هاشمی | شهرآرانیوز؛ ماجرای اولین استیضاح به وزیر صمت مربوط است که هفته گذشته مطرح و بیان شد که استیضاح فاطمی امین با ۳۶ امضا به کمیسیون صنایع مجلس رسیده است؛ اما در ادامه از امضا‌های این استیضاح کاسته شد و با پس گیری امضا‌ها از سوی برخی نمایندگان، تعداد امضا‌ها به ۱۶ رسید، البته با پس گیری این میزان از امضاها، استیضاح وزیر صمت از حدنصاب نیفتاد و فاطمی امین کماکان ۱۰ امضا برای استیضاح دارد.

حجت الاسلام محمدرضا میر تاج الدینی، نماینده مردم تبریز در مجلس، با اشاره به استیضاح وزیر صمت به فارس گفت: قرار است فردا جلسه کمیسیون صنایع مجلس درباره استیضاح وزیر صمت برگزار شود. با توجه به اینکه وزیر گزارش‌هایی از عملکرد خود آماده کرده و پاسخ‌های قانع کننده برای سؤالات ارائه شده است، به احتمال زیاد استیضاح وزیر صمت از دستورکار خارج شود، اگر هم استیضاح فاطمی امین در صحن علنی مجلس مطرح شود با توجه به اینکه دولت پیام‌هایی به مجلس فرستاده و همچنین معاون امور مجلس دولت رایزنی‌ها و تلاش‌هایی انجام داده است، به طور قطع در صحن علنی مجلس رأی نخواهد آورد.

استیضاح چهار وزیر دیگر

از سوی دیگر اسامی وزرای کشور، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و اقتصاد هم برای استیضاح مطرح شده است. علی زنجانی حسنلویی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از طرح استیضاح وزیر اقتصاد خبر داد و گفت: طرح استیضاح وزیر اقتصاد در کارتابل نمایندگان مشاهده شده و با جمع آوری چند امضا در حال پیگیری طرح استیضاح احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، هستیم. هرچند خاندوزی طی هفته‌های اخیر تلاش کرده است با حضور در محافل مختلف، سخنرانی‌ها و مصاحبه هایش تا حدودی به انتقاد‌ها پاسخ دهد و از هرگونه احتمال مطرح شدن استیضاحش جلوگیری کند.

چهار درخواست استیضاح به هیئت رئیسه آمده است

همچنین حسین علی حاجی دلیگانی، از دیگر نمایندگان مجلس، در نشستی خبری درباره طرح‌های استیضاح وزرا خاطرنشان کرد: تا الان ۵ تقاضا برای استیضاح وزرا آمده است که اولین آن وزیر صمت است که البته ۲ دسته امضا آمده بود که برای بررسی به کمیسیون ارجاع داده شد و هنوز از عدد نیفتاده و نیاز است کمیسیون این هفته بررسی‌ها را انجام دهد و زمانی که در صحن اعلام وصول شد حتی اگر عدد آن کم شود از دستور خارج نخواهد شد. وزرای کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی از دیگر وزرایی هستند که درخواست استیضاحشان به هیئت رئیسه آمده است.

با استعفای حجت عبدالملکی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در بیست و چهارم خردادماه، اصلاح و ترمیم کابینه دولت سیزدهم کلید خورد و اکنون نمایندگان مجلس قصد دارند این گام را درباره دیگر وزارتخانه‌ها بردارند، اما از آنجا که پیش بینی می‌شود استیضاح فاطمی امین به سرانجام نرسد، مشخص نیست که برنامه مجلس برای دیگر وزارتخانه‌ها چه خواهد بود.

احتمالا استیضاح وزیر صمت به صحن نمی‌رود

از سویی سیدمحمد حسینی، معاون پارلمان رئیس جمهور، درباره آخرین وضعیت موضوع استیضاح فاطمی امین اعلام کرد: بنا بر آنچه در مجلس رقم خورده، از بین ۳۶ نماینده‌ای که نامه استیضاح وزیر صمت را امضا کرده اند، ۲۰ نفر امضای خود را باز پس گرفته اند. پیش بینی می‌شود با تغییراتی که در ترکیب کمیسیون صنایع ایجاد شده است و آنچه
پیش‌تر گفته شد، استیضاح وزیر صمت از نصاب افتاده و به صحن کشیده نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->